SI  DE              031 679 115 

Trendi kuhinj 2020

Kuhinjski trendi 2020: barve, materiali in bela tehnika

Na kratko – temni odtenki, mat površine, funkcionalnost in domačnost: tako je mogoče na kratko opisati sodobno kuhinjo za leto 2020. V nadaljevanju razkrivamo, katere kuhinjske barve, materiali in kuhinjski aparati so trenutno trend med proizvajalci in bodo z nami v tem letu.

Mat kuhinjske fronte in vidne površine ter temnejši odtenki

Trend za leto 2020 je mat! Ne glede na to ali gre za kuhinjske fronte, belo tehniko ali armaturo – v kuhinjo se vračajo matirane površine. Poleg tega se trend temnih barv nadaljuje in se celo širi na kuhinjske dodatke. Kdor je pričakoval, da bodo letos v kuhinji prevladovale svetle barve in vzorci, bo lahko razočaran. Sicer bela barva še vedno prevladuje, pojavljata se komplementarni črna in številni odtenki sive barve. Nove so tudi kombinacije s površinami iz betona, kamna in svetlih, toplih odtenkov furnirjev. Kot zanimivost naj omenimo, da je Pantone za barvo leta 2020 izbral “klasično modro” barvo, ki povezuje in naj bi predstavljala umirjenost, samozavest ter upodabljala trdnost za prihodnje čase.
Sodobne matirane kuhinjske površine, kot na primer Fenix NTM ali Fundermax Aptico, nudijo “prevleko” proti prstnim odtisom – to je velika prednost pred visokim sijajem, še posebej, če želite kuhinjo brez ročajev. To posledično pomeni manj čiščenja in vzdrževanja kuhinje, zaradi samih lastnosti materiala, pa tudi visoko stopnjo mehanske odpornosti.

Tudi kuhinje Ambius pohištva so v trendu – vašo novo kuhinjo lahko izberete z moderno matirano površino. Fotografije in več o naših kuhinjah po meri v galeriji 

Novosti pri kuhinjski beli tehniki

Kuhinjski aparati: “Vodeno kuhanje” je v trendu
Jasen je tudi trend pri beli tehniki in kuhinjskih aparatih. Pečice, parne plošče, mikrovalovne pečice in podobno, prevzemajo vse več nalog in se med seboj dopolnjujejo ter komunicirajo, npr. Bosch Home Connect. Sodobna bela tehnika, s katero si lahko pričarate dovršene menije, obljublja več asistence in s tem manj časa za kuhanje in več za sprostitev. V ospredju je tako imenovano “vodeno kuhanje”. Tu prednjači znamka Miele in njihova “pogovorna pečica” Miele Dialog.


Pomivalna korita in pipe
Kuhinjsko korito in ujemajoča se armatura sta prav tako v koraku s časom. Klasičnemu nerjavnemu jeklu dodajajo vse več materialov in barv. Krom, medenina, zlato in baker so trenutno še posebej priljubljeni. Trendy beton se vse pogosteje uporablja tudi za pomivalna korita ali druge dodatke.

Kuhinja po meri na zgornji fotografiji je izdelana v Ambius pohištvo d.o.o., uporabljen material za fronte Fenix NTM, črne barve.
Arhitekt: Plusminus30